שכירים בעלי שליטה – מאפיינים ואפשרויות בעת פרישה
רבים מהפורשים בימינו, עובדים בחברה שבבעלותם, כלומר במקום להיות "עוסק מורשה", החליטו להקים חברה בע"מ, שממנה ימשכו משכורת ו/או דיבידנד.
רבות הסיבות להקמת חברה בע"מ בידי עצמאים, אבל בהרבה מקרים הסיבה היא חישובי חיסכון במס הכנסה ודמי ביטוח לאומי ומס בריאות, ובהרבה מקרים הפיתרון המוצע, נוגד את צרכי בעל השליטה בעת היציאה לפנסיה.
מעבר לתכנוני המס, על בעל השליטה מוטלות מגבלות בתחום החיסכון הפנסיוני שאינן מוטלות על שכיר רגיל, ובעבר הלא רחוק (עד 31/12/2011), היו מגבלות קשות בהרבה. אפשר לומר שבעיני רשות המיסים כל בעל שליטה חשוד אלא אם הוכח אחרת.
התוצאה היא שרבים מאד מבעלי השליטה מגיעים לגיל פרישה עם חיסכון פנסיוני זעום, ובלשון אנשי המקצוע "יחס ההמרה" כלומר היחס בין ההכנסה לפני הפנסיה, להכנסה אחריה קטן מאד. אם בקרב שכירים רגילים שעבדו וחסכו כל השנים יחס ההמרה יכול להגיע עד 70%, אצל הרבה בעלי שליטה זה לא מגיע אפילו ל – 20%.
מה ניתן לעשות?
- פיצויי פרישה: אם לא נזכרים בזה ברגע האחרון, אפשר להגדיל את השכר לפנסיה מספר שנים לפני הפרישה. ובכך לאפשר הפקדה מוגדלת לפיצויים (עד התקרה המותרת), אבל חשוב יותר, בעת הפרישה, ניתן למשוך פיצויים מוגדלים שכולם יוכרו לחברה כהוצאה בעת התשלום, ולפורש חלקם יהיו פטורים ממס, ועל חלקם ניתן לשלם מס מופחת או למשוך מהם פנסיה.
- פנסיה תקציבית: לחברה בע"מ יש אפשרות לשלם פנסיה ממקורותיה למי שפרש מעבודתו, כולל כמובן לבעל השליטה. התשלום יוכר לחברה כהוצאה, ולפורש יתאפשר להגדיל את הכנסתו מפנסיה לכל ימי חייו. הפיתרון הזה מתאים לבעל שליטה שנתקיימו בו התנאים הבאים:
- בעל השליטה חייב לסיים את עבודתו בחברה לכל צורך ועניין, ולא רק למראית עין (אין בכך כדי לפגוע בחלקו במניות שברשותו).
- יחתם הסכם בין בעל השליטה בחברה לבין החברה, שבו תוגדרנה זכויותיו וזכויות שאריו, החברה צריכה לאשרו בדירקטוריון, ולהפריש עתודה לכך במאזן.
- הסכום שיקבע יהיה כפוף לתקנות מס הכנסה.
- אם תמכר החברה צריך לכלול סעיף העוסק בשמירה על זכויות בעל השליטה.
לסיכום: המגבלות שמוטלות על בעל השליטה ע"י רשות המיסים, והמגבלות ששם על עצמו בשנות עבודתו מקשות על משיכת פנסיה ראויה. מצד שני בגלל החופש שיש לו לשלוט בתנאים ולגוון את הפנסיה, אפשר בעזרת תכנון מוקדם ופניה למי שמתמחה בכך לרכך מאד את המעבר מעבודה לפנסיה.